Heb jij een AED

Ben je beheerder van een buurtAED?

Hier kun je allerlei handige informatie en documenten vinden die je nodig kunt hebben als beheerder van een buurtAED. ProCardio is de leverancier van onze buurtAED en buitenkast én verzorgt alle service & onderhoud wat in het onderhoudscontract is geregeld. Zij zijn dus onze partner als het gaat om technische zaken.

Ze registeren de contactgegevens van de beheerder én de locatie van de AED. Daarnaast houden ze bij wanneer de elektroden en batterij van de AED vervangen moeten worden. Al deze informatie registreer jij, als beheerder of eigenaar, ook bij HartslagNu in jouw eigen account. Hoe dat moet kun je vinden in 1 van de documenten die je hiernaast kunt downloaden.

Is er een nieuwe beheerder voor jouw AED, bijvoorbeeld door een verhuizing? Of wijzigt de locatie van je AED? Geef dit dan ook door aan ProCardio én pas deze gegevens aan in het HartslagNu account. Let op: als je van ProCardio nieuwe elektroden of een nieuwe batterij ontvangt moet de nieuwe houdbaarheidsdatum op dit product ook worden aangepast in je HartslagNu account. Op deze manier is je AED altijd up-to-date en blijft deze actief in het oproepsysteem. Want let wel op dat als de houdbaarheidsdatum is verlopen van de electroden of de batterij dan wordt jouw AED automatisch op inactief gezet, dat willen we natuurlijk niet.

Uitleg over het gebruik van de kindersleutel;

Verhuizing of nieuwe eigenaar? Download het overdrachtsformulier.

Wist je trouwens al dat we ook onze eigen technische man hebben binnen de stichting? Bart is onze eigen technische kanjer die we mogen inzetten voor al die technische vraagstukken waar ProCardio niet in voorziet. Dus loop je ergens tegenaan waarvoor je bij ProCardio niet terecht kan, laat het ons weten. Wie weet kan onze eigen Bart het wel oplossen.  

AED ingezet, wat dan?

Als de AED is ingezet op een patiënt zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden zodat je AED weer gebruiksklaar is. Wij hebben het hieronder op een rij gezet.

 

  • Bellen met ProCardio (035 – 33 33 515). Zij komen langs op locatie zodat de AED uitgelezen kan worden. Op deze manier kunnen zij de ECG gegevens beschikbaar stellen aan de behandelend arts.
  • Vervangen elektroden. ProCardio zorgt er direct voor dat je nieuwe elektroden krijgt. De factuur voor deze elektroden krijg je per post of mail en kun je daarna declareren bij de Ambulancezorg van deze regio.
  • Snelle Interventiekit compleet maken. Indien er producten uit de set zijn gebruikt die niet hergebruikt kunnen worden, zorgt ProCardio ervoor dat deze weer in de set komen.

Ben je een beheerder van een AED maar geen buurtAED?

Ook als beheerder van een AED in Zeewolde maar niet een buurtAED kunnen we misschien iets voor jou betekenen.

We willen graag weten waar in Zeewolde AED’s aanwezig zijn die 24/7 bereikbaar zijn voor iedereen. In dat gebied is het dan niet nodig om een nieuwe buurtAED actie te starten. Ook kunnen we die dan meenemen op het kaartje wat we publiceren zodat we ongeveer kunnen laten zien waar in Zeewolde je moet zijn als iedere seconde telt.

Ook als je een AED hebt die (nog) niet 24/7 bereikbaar is zouden we graag een beroep op je doen om te overwegen om die naar buiten te plaatsen zodat er nog meer levens kunnen worden gered wanneer een AED nodig is. Wij kunnen je hierin adviseren wat er allemaal voor nodig is. Neem in dat geval ook vooral contact met ons op.