Nazorg

WIJ ZIJN ER OOK VOOR JOU

Ineens sta je ervoor, je krijgt te maken met een reanimatie. Een bekende of misschien ken je het slachtoffer niet. Een reanimatie is een ingrijpende gebeurtenis en komt altijd volslagen onverwacht en hoe ga je hiermee om.

Wanneer je opgeroepen bent als Burgerhulpverlener zal je direct na je oproep via mail een vragenlijst van Hartslagnu krijgen. Zij willen graag van je weten hoe het met je gaat. Vul deze vragenlijst is, zij kunnen van grote waarde zijn bij het verwerken van deze heftige ervaring.

Je kunt in de vragenlijst ook aangeven of je behoefte hebt aan nazorg. Als je dit aangeeft, nemen zij contact met je op. Mocht je er behoefte aan hebben om met een ervaringsdeskundige uit Zeewolde te praten, laat het ons weten. Wij hebben de kennis en de mogelijkheid om dit te faciliteren. Schroom niet om hulp te zoeken, het kan veel schelen in je verwerking.

“Help, ik heb gereanimeerd”

Het boekje Help, ik heb gereanimeerd is een nazorg boekje, in dit boekje staan allemaal ervaringsverhalen van mensen zonder medische achtergrond die ineens te maken kregen met een reanimatie.

Het kan helpen om deze verhalen te lezen en zo te voelen dat de vreemde gevoelens die kunt hebben na een reanima tie heel gewoon zijn. Verder lees je hoe mensen met deze ervaring zijn omgegaan.

Deskundigen geen allemaal tips hoe je de ervaring het best kunt verwerken. Het boekje is overal te verkrijgen, Bruna, Bol.com, het Oranje Kruis.

(ISBN 978-90-77258-09-2)