Wie zijn wij

Hoe zijn we ontstaan?
Op 8 oktober 2018 werd in Zeewolde de eerste BuurtAED actie van de Hartstichting gestart en wat heel klein begon groeide al snel uit tot een groot succes en uniek in Nederland. Uiteindelijk werden er in drie maanden tijd in totaal 31 buurtAED acties gefinancierd. Door de burgers van Zeewolde werd 50.540 euro bij elkaar gespaard.

Een van de dingen wat dit project uniek maakte was dat iedereen die gedoneerd had een gratis reanimatiecursus kreeg van EHBO vereniging Zeewolde. Want als iemand een hartstilstand krijgt is hij gebaat bij een goede reanimatie en een snelle inzet van een AED. Uiteindelijk deden 465 mensen deze gratis cursus wat resulteerde in een enorme aanwas van burgerhulpverleners. Het was en is een project door en voor de burgers van Zeewolde.

Wij zijn er voor elkaar.

Nog iets wat het uniek maakte, sommige buurtAED’s werden in een paar dagen gefinancierd, in andere buurten duurde het langer. Maar door de goede samenwerking en communicatie tussen de verschillende initiatiefnemers van een actie, werden mensen die nog wilden doneren gewezen op de AED-actie’s die nog niet waren gefinancierd. En zo werd er door donateurs gezorgd dat alle acties die nog liepen, gefinancierd werden. Het was allang geen buurtAED meer, maar een AED-actie voor heel Zeewolde.

En dat maakt ons dorp uniek, wij zorgen voor elkaar!

De Stichting BuurtAED Zeewolde is opgericht door vijf Zeewoldense initiatiefnemers om de continuïteit te waarborgen van de buurtAED’s.
De buurtAED’s hangen vooral bij burgers aan de voorgevel van hun huis. Dit om zo de AED’s 24/7 beschikbaar te laten zijn als elke seconde telt.

Waar staan we voor,

  • Continuïteit van de buurtAED’s in Zeewolde;
  • Ondersteuning in de uitbreiding van de buurtAED netwerk in Zeewolde;
  • Ondersteuning bieden aan beheerders;
  • Realiseren van kindersleutels (reeds gerealiseerd, grotendeels gefinancierd door de Lionsclub Zeewolde);
  • Informatie verstrekken betreft het onderwerp buurtAED;
  • Faciliteren herhalingslessen beheerders.

Wie zijn wij,

Wij zijn een aantal enthousiaste en betrokken Zeewoldenaren.

Germa van der Wel (Voorzitter)
Nicole Calis (Secretaris)
Hero Bouwman (Penningmeester & Website)
Hans Zandberg (Algemeen bestuurslid)