Burgerhulpverlener

Kom in actie bij een hartstilstand in jouw buurt.

Als burgerhulpverlener ben je aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand bij jou in de buurt, krijg je van HartslagNu een oproep op je mobiel om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen

Burgerhulpverlener

Iedereen die kan en wil reanimeren kan burgerhulpverlener worden. Hiervoor heb je een geldig certificaat nodig van je gevolgde reanimatiecursus. Regelmatige herhaling is van belang om je vaardigheden bij te houden.

Een cursus reanimatie en veilig gebruik van een AED kan onder andere gevolgd worden bij de EHBO vereniging Zeewolde of kijk op de website van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Mocht je besluiten burgerhulpverlener te willen worden, dan is het van belang dat je je registreert bij HartslagNu.

HartslagNu

HartslagNu is het landelijke platform voor burgerhulpverlening bij een hartstilstand. Je sluit je aan bij HartslagNu wanneer je hulp wilt bieden bij een (mogelijke) reanimatie. Ook wanneer je een AED in bezit hebt en deze beschikbaar wilt stellen als het nodig is, is het van belang deze bij HartslagNu via deze link aan te melden.

Via HartslagNu worden burgerhulpverleners opgeroepen om een AED op te halen, naar het slachtoffer te gaan en te gaan reanimeren totdat de ambulance er is.